МБАЛ Люлин ЕАД има сключен договор за финансиране на болничното ви лечение с Националната здравноосигурителна каса и с дружества за доброволно здравно осигуряване. Актуален списък на дружествата е поставен на информационните табла в лечебното заведение. Подробна информация можете да получите на регистратурата и на интернет страницата на болницата.

АКО СТЕ ЗДРАВНООСИГУРЕН ПАЦИЕНТ
НЗОК заплаща лечението ви по клинична пътека, с изключение на някои скъпоструващи консумативи, които са изрично упоменати в алгоритъма на съответната клинична пътека. За всеки ден болнично лечение вие заплащате потребителска такса съгласно Закона за здравното осигуряване. Ако се налагада се лекувате в болница повече от 10 дни за една година, вие не заплащате потребителска такса за престоя след десетия ден.Това обстоятелство се доказва с финансов документ (фактура и касова бележка). От потребителска такса са освободени здравноосигурените лица, страдащи от хронични инвалидизиращи заболявания, които изискват продължително медицинско наблюдение, поддържащо лечение и специфични грижи, както и всички пациенти със злокачествени новообразувания: СОО – С97 и страдащи от заболявания с над 71% намалена работоспособност. Списък със заболяванията, при които здравноосигурени лица се освобождават от потребителска такса, е поставен на информационните табла в болницата. Лечението по клинична пътека включва два контролни прегледа след изписването ви от болничното заведение.
Като здравноосигурено лице вие имате право свободно да избирате лечебно заведение за болнична медицинска помощ на територията на цялата страна, сключило договор с Националната здравноосигурителна каса.

АКО НЕ СТЕ ЗДРАВНООСИГУРЕН
Ще трябва да заплатите оказаното ви медицинско обслужване. „МБАЛ Люлин“ ЕАД има утвърден ценоразпис на ваше разположение, с който можете да се запознаете във всеки момент. В него са включени всички възможни диагностични и терапевтични процедури, които можете да обсъдите с нашите лекари.
Молим, при изписване от лечебното заведение да проверите на регистратурата какво е необходимо да заплатите за проведеното ви лечение!

„МБАЛ Люлин“ ЕАД има договор със следните дружества за доброволно здравно осигуряване/застраховане:

• „ДЗИ животозастраховане“ АД
• Застрахователна компания „Уника живот“ АД
• ЗД „ОЗОК“ ИНС АД
• ЗД Съгласие АД
• ЗОК Фи Хелт АД
• Юнайтед Здравно Осигуряване ЕАД
• ЗОФ Хипократ АД
• ДОМ Здраве АД
• ЗК Олимпик клон България